Događaj koji je promjenio ljudsku povijest

U izvedbi Zajednice Cenacolo

 

Zajednica Cenacolo, tradicionalno 14 godina, u božićno vrijeme prikazuje Žive jaslice, događaj koji je promjenio ljudsku povijest. Mnogi će reći kako je upravo to jedan od najljepših događaja za vrijeme Adventa u Zagrebu, jer oživljava Isusovo rođenje, vraća nas tamo gdje je sve počelo i ne ostavlja nas ravnodušnim, nego traži da zastanemo i promislimo o pravoj biti Adventa i Božića- onoga u srcu.

Bogata scenografija, kostimi, glazba, ples i gluma djelo su upravo momaka i djevojaka Zajednice Cenacolo. Za njih je upravo Zajednica simbol jaslica, odnosno novoga rođenja. Došli su u Zajednicu izgubljeni, odbačeni i napušteni, hodajući u tami. Zajednica je bila svjetlo koje im je pokazalo put i vratilo vjeru i nadu u novi život. Danas ti mladi hrabro, svojim životom, svjedoče ljepotu i vrijednost života.

Majka Elvira u jednoj od svojih kateheza kaže kako nam Božić donosi jednu veliku i važnu vjest- vijest da smo spašeni. Tu vijest trebamo prihvatiti s povjerenjem, trebamo joj se prepustiti, osloboditi se i izliječiti od napetosti, mržnje, straha, tuge, osamljenosti, zavisti, ljubomore, od svih tereta koji nam ne dopuštaju živjeti ljubav, nadu, radost i mir. Božić dolazi i da nas podsjeti na potrebu i žudnju koju svatko od nas nosi u sebi za oprostom, pomirenjem i izlječenjem, kako bismo ponovo sagradili izgubljena prijateljstva, prekinute dijaloge, kako bismo ponovo mogli opraštati i oživjeti ugašene osmijehe i pronaći sreću. Božić je ponovo rođenje u malom djetetu koje nam ponavlja beskrajnu ljubav, koja je vjerna i bezuvjetna.

 

 

Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo Događaj koji je promjenio ljudsku povijest U izvedbi Zajednice Cenacolo